Followers

RENUNGKAN SEJENAK.......

*Mulakanlah hidup anak anda dengan nama panggilan yang baik.Nama panggilan yang kurang baik akan menyebabkan anak anda malu dan merasa rendah diri.Dalam islam sendiri panggilan yang baik adalah digalakkan.

*Berikan anak anda pelukan setiap hari.Kajian menunjukkan anak yang dipeluk setiap hari akan mempunyai kekutan IQ yang lebih kuat daripada anak yang jarang dipeluk.

*Pandanglah anak anda dengan pandangan kasih sayang.Pandangan ini akan membuatkan anak anda lebih yakin diri apabila berhadapan dengan persekitaran.

*Berikan peneguhan setiap kali anak anda berbuat kebaikan.Berilah pujian,pelukan,ciuman,hadiah ataupun sekurang-kurangnya senyuman untuk setiap kebaikan yang dilakukannya.

*Janganlah mengharapkan anak anda yang belum matang itu melakukan sesuatu perbuatan baik secara berterusan,mereka hanya kanak-kanak yang sedang berkembang.Perkembangan mereka membuatkan mereka ingin mengalami setiap perkara termasuklah berbuat silap.

*Apabila berhadapan dengan masalah kerja dan keluarga,pilihlah keluarga.Seorang penulis menyatakan anak-anak terus membesar.

*Di dalam membesarkan dan mendidik anak-anak,janganlah mengeluh.Keluhan akan membuatkan anak-anak merasakan diri mereka beban.

Ada makna tersirat di sebalik telinga,rambut,leher dan bahu....

KENALI PERSONALITI MELALUI BENTUK LEHER

Leher berfungsi menahan kepala daripada jatuh.Oleh itu,bentuk leher boleh menerangkan kita tentang usia,kekayaan dan kejayaan seseorang.Leher bulat menampakkan kekuatan otot-otot leher menunjukkan pemiliknya sihat,disukai ramai orang dan romantik.Manakala leher yang pendek dan tegap memberitahu kita empunya leher bertenaga,mempunyai kemahiran mengendalikan orang bawahan dengan baik,berjaya dalam perniagaan dan politik.Sekiranya leher itu kurus dan rata,ini menunjukkan sifat suka bergantung harap kepada orang lain.Leher yang panjang dan berisi pula pemiliknya seorang pelajar yang berbakat,sederhana dan mencintai seni.

KENALI PERSONALITI MELALUI JENIS RAMBUT

Rambut adalah mahkota setiap individu.Mahkota ini berbeza daripada individu ke seorang individu yang lain.Rambut yang nipis melambangkan pemiliknya yang bijaksana,kreatif dan romantik.Rambut kerinting pula menunjukkan orang itu sangat bijaksana,mudah berubah pendirian dan cepat naik angin.Rambut yang sangat lurus menerangkan empunya rambut yang penyayang dan cepat puas hati.Manakala rambut yang kasar menunjukkan orang itu bertindak mengikut perasaan bukan fikiran.Rambut yang nipis dan rata pula memberitahu orang itu suka dipuji kecantikannya.Jika dia memuji orang lain sebenarnya dia mahukan orang itu memuji dirinya.

KENALI PERSONALITI MELALUI TELINGA

Ada tiga kedudukan telinga yang jelas iaitu tinggi,tengah dan bawah.Kedudukan telinga yang lebih tinggi dari paras mata menunjukkan orang itu mencapai kejayaan yang awal pada usia muda.Kedudukan telinga di tengah paras mata memberitahu bahawa individu itu mencapai kejayaan pada usia 30-an.Berlainan pula jika kedudukan telinga itu di bawah paras mata menunjukkan kejayaan hanya dicapai pada usia 40-an.

KENALI PERSONALITI MELALUI BENTUK BAHU

Bahu digunakan unuk menggalas beg dan benda.Bahu juga menerangkan kita tentang kemampuan pemiliknya menggalas sendiri hidupnya.Bahu yang yang kurus sempit melambangkan orangnya yang kurang bertenaga,tidak banyak yang dicapai dalam hidupnya dan tidak aktif dalam sukan.Manakala bahu yang berlekuk menerangkan individu itu sentiasa sibuk dengan pelbagai kerja.Bahu yang terbaik ialah bahu yang bidang dan otot-otot bahunya kelihatan.Orang ini berjaya dalam pengurusan dan perniagaan,mampu menangani apa jua krisis serta masalah,berkeyakinan tinggi,suka membantu orang lain,peramah dan daya seks yang tinggi.Bahu yang kelihatan jatuh melambangkan kurang kekutan tetapi jika kelihatan otot-otot bahu,ini melambangkan orang itu atlet dan bertuah.
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Album Saye..

My Princess

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 KEDAI ANEKA ADLINQISADAM |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.