Followers

10 SEKSAAN UNTUK WANITA

Sepuluh jenis seksaan yang menimpa wanita yang diperlihatkan kepada Nabi Muhammad SAW ketika melalui peristiwa Israk dan Mikraj,membuatkan Rasulullah menangis setiap kali mengenangkannya.

Dalam perjalanan Baginda itu,antaranya Baginda diperlihatkan (1) perempuan yang digantung dengan rambut dan otak di kepalanya mendidih.Mereka adalah perempuan yang tidak mahu melindungi rambutnya daripada dilihat lelaki lain yang bukan mahram.

Seksaan lain yang diperlihatkan Baginda ialah (2) perempuan yang digantung dengan lidahnya dan (3)tangannya dikeluarkan daripada punggung dan (4)minyak panas dituangkan ke dalam kerongkongnya.Mereka adalah perempuan yang suka menyakiti hati suami dengan kata-katanya.

Baginda juga melihat bagaimana (5) perempuan di gantung buah dadanya dari arah punggung dan air pokok zakum dituang ke dalam kerongkongnya.Mereka adalam perempuan yang menyusui anak orang lain tanpa keizinan suami.

Ada pula (6)perempuan diikat dua kakinya serta dua tangannya sampai ke ubun dan dibelit beberapa ular dan kala jengking.Mereka adalah perempuan yang boleh solat dan berpuasa tetapi tidak mahu mengerjakannya,tidak berwuduk dan tidak mahu mandi junub.Mereka sering keluar rumah tanpa mendapat izin suaminya terlebih dahulu dan tidak mandi iaitu tidak bersuci selepas habis haid dan nifas.

Selain itu,Baginda melihat (7) perempuan yang makan daging tubuhnya sendiri manakala dibawahnya ada api yang menyala.Mereka adalah perempuan yang berhias untuk dilihat lelaki lain dan suka menceritakan aib orang lain.

Baginda juga melihat (8) perempuan yang memotong badannya sendiri dengan gunting dari neraka.Mereka adalah perempuan yang suka memasyurkan diri sendiri supaya orang melihat akan perhiasannya.

Seksaan lain yang dilihat Baginda ialah (9) perempuan yang kepalanya seperti babi dan badannya seperti keldai.Mereka adalah perempuan yang suka mengadu domba dan sangat suka berdusta.

Ada pula perempuan yang Baginda nampak yang (10) rupanya berbentuk anjing dan beberapa ekor ular serta kala jengking masuk ke dalam mulutnya dan keluar melalui duburnya.Mereka adalah perempuan yang suka marah kepada suaminya dan memfitnah orang lain.

Wallahualam...

FAKTA INTERNET

1.Walter Hallas,26 kerani kedai di Leeds,England,fobiakan doktor gigi.Apabila dia diserang sakit gigi pada suatu pagi dalam tahun 1979 dia meminta seorang rakan menumbuk pipinya,"Biar gigi ni tercabut..."katanya.Tetapi malang menimpa apabila Walter tersungkur terkena penumbuk sulung rakannya itu.Dia meninggal beberapa jam kemudian selepas doktor mengesahkan tengkoraknya pecah,akibat terhantuk pada dinding bangunan semasa rebah ditumbuk.

2.Pada 1996,jumlah penduduk Mexico mencapai 95,772,462 orang,menjadikan setiap satu kilometer persegi buminya dihuni 49 orang.

3.Thomas Elva Edison merupakan manusia pertama dapat merakam dan memperdengarkan semula bunyi-bunyian.Kejayaan itu diciptanya pada 20 November 1877.

4.Virus boleh didapati dalam semua benda hidup termasuk manusia,haiwan,tumbuhan,kulat dan bakteria.Saiznya 20 hingga 100 kali lebih kecil daripada bakteria.

5.Terdapat lebih 1,000 bahan kimia di dalam biji kopi,namun hanya 26 sahaja yang telah dikaji dan sebahagian besar daripadanya menjadi punca penyakit kanser.

6.Lebih 2,500 orang kidal dari seluruh dunia terbunuh setiap tahun disebabkan menggunakan barangan yang biasa digunakan oleh mereka yang normal.

7.Jangan terkejut..petir sebenarnya menyambar bumi sebanyak 6,000 kali setiap minit.Ia bukan terjadi di tempat sama,tetapi di serata dunia.

8.Bunyi ngauman seekor singa jantan boleh didengar pada jarak 8 kilometer.Keadaan itu memudahkan pasangan mengesan lokasinya.

9.Tidak kurang 24 kematian direkodkan setiap tahun dan berpuluh -puluh lagi kes keretakan tengkorak serius melanda penduduk jepun,akibat terantuk ketika menunduk-nundukkan kepala kerana tanda hormat.
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Album Saye..

My Princess

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 KEDAI ANEKA ADLINQISADAM |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.