Followers

FAKTA INTERNET

1.Walter Hallas,26 kerani kedai di Leeds,England,fobiakan doktor gigi.Apabila dia diserang sakit gigi pada suatu pagi dalam tahun 1979 dia meminta seorang rakan menumbuk pipinya,"Biar gigi ni tercabut..."katanya.Tetapi malang menimpa apabila Walter tersungkur terkena penumbuk sulung rakannya itu.Dia meninggal beberapa jam kemudian selepas doktor mengesahkan tengkoraknya pecah,akibat terhantuk pada dinding bangunan semasa rebah ditumbuk.

2.Pada 1996,jumlah penduduk Mexico mencapai 95,772,462 orang,menjadikan setiap satu kilometer persegi buminya dihuni 49 orang.

3.Thomas Elva Edison merupakan manusia pertama dapat merakam dan memperdengarkan semula bunyi-bunyian.Kejayaan itu diciptanya pada 20 November 1877.

4.Virus boleh didapati dalam semua benda hidup termasuk manusia,haiwan,tumbuhan,kulat dan bakteria.Saiznya 20 hingga 100 kali lebih kecil daripada bakteria.

5.Terdapat lebih 1,000 bahan kimia di dalam biji kopi,namun hanya 26 sahaja yang telah dikaji dan sebahagian besar daripadanya menjadi punca penyakit kanser.

6.Lebih 2,500 orang kidal dari seluruh dunia terbunuh setiap tahun disebabkan menggunakan barangan yang biasa digunakan oleh mereka yang normal.

7.Jangan terkejut..petir sebenarnya menyambar bumi sebanyak 6,000 kali setiap minit.Ia bukan terjadi di tempat sama,tetapi di serata dunia.

8.Bunyi ngauman seekor singa jantan boleh didengar pada jarak 8 kilometer.Keadaan itu memudahkan pasangan mengesan lokasinya.

9.Tidak kurang 24 kematian direkodkan setiap tahun dan berpuluh -puluh lagi kes keretakan tengkorak serius melanda penduduk jepun,akibat terantuk ketika menunduk-nundukkan kepala kerana tanda hormat.

0 ulasan:

Album Saye..

My Princess

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 KEDAI ANEKA ADLINQISADAM |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.