Followers

HAIWAN DAN ZODIAK

KUCING

01-05 Februari
24-31 Mac
25-30 Jun
15-27 September
17-30 November

TIKUS

10-24 Januari
16-23 Mac
15-26 April
01-03 Jun
01-09 Julai
16-25 Ogos

ARNAB

01-09 Januari
01-03 April
15-20 Jun
10-15 Julai
28-30 September
01-16 Disember

SINGA

25-31 Januari
13-15 Mac
22-31 Mei
01-16 November

MERPATI

06-14 Februari
14-21 Mei
16-26 Julai
01-14 September
26-31 Disember

PENYU

15-21 Februari
27-30 April
04-14 Jun
26-31 Ogos
16-27 Oktober

MONYET

01-12 Mac
01-13 Mei
21-24 Jun
01-15 Ogos
01-15 Oktober
17-25 Disember

HARIMAU KUMBANG

22-28 Februari
04-14 April
28-31 Oktober

ARNAB

Individu yang tergolong dalam kategori ini ternyata memiliki penampilan yang menarik dan kebiasaannya popular di kalangan teman-teman.Sikapmu yang mudah bergaul menjadikan kamu antara individu yang mudah didekati dan bijak berkomunikasi dengan sesiapa sahaja tanpa mengira batasan usia mahupun bangsa.Sikap tenang dan bijak yang sememangnya jelas ada pada diri kamu itu juga sering mendapat perhatian ramai dan tidak hairanlah sekiranya kamu sering dipertanggungjawabkan untuk menjadi ketua dalam melaksanakan sesuatu tugasan secara berkumpulan.

KUCING

Pemalu dan comel,itu karektor yang mampu dilihat dengan jelas pada individu yang terdiri dari kelompok ini.Adakalanya individu ini lebih gemar mengikut orang lain dan kurang gemar untuk memulakan bicara atau berbual dengan individu yang tak dikenalinya.Mereka juga terlalu berhati-hati dalam memilih teman.Dari sudut pandangan lain,ternyata individu dari kategori ini sentiasa bersikap baik hati kepada sesiapa sahaja.

MONYET

Keperibadian individu dari kategori ini sentiasa menarik perhatian ramai.Kamu juga sentiasa sentiasa memiliki perwatakan yang ceria dan agresif.Sikap ceria itu telah menarik minat ramai orang di sekelilingmu untuk menjalinkan ikatan persahabatan denganmu.Tidak hairanlah sekiranya individu dari kategori ini memiliki ramai teman dan sentiasa bijak menyesuaikan diri walau dalam apa jua keadaan sekalipun.Walaubagaimanapun,sikap kamu yang gemar bergosip ada kalanya agak kurang menyenangkan sesetengah pihak.Bagi kamu,itu semua tidak penting!Prinsip hidup kamu,'hidup mesti ceria'selain itu kamu juga gemar menarik perhatian orang di sekeliling dan sentiasa ingin menjadi ketua dalam melaksanakan sesuatu perkara.

HARIMAU KUMBANG

Sikap misteri mu agak menggusarkan orang di sekelilingmu.Walau bagaimanapun kamu tetap memiliki ramai teman.Emosi mu yang sering berubah-ubah menjadikan individu di sekelilingmu sentiasa berhati-hati ketika bersama denganmu.Selain itu,kamu juga sering di kaitkan dengan pelbagai gosip.Berdasarkan keperibadian yang kamu miliki,ternyata kamu sesuai memikul tanggungjawab sebagai seorang ketua.

TIKUS

'Diam-diam ubi berisi' itulah gambaran terdekat mengenai keperibadianmu.Kamu dikenali sebagai cekap dalam melaksanakan sesuatu tugasan yang diberikan.Sikap terlalu pemalu yang ada dalam dirimu itu harus dikurangkan.Selain itu,sikap kamu yang kelakar dan comel sentiasa menarik perhatian individu di sekelilingmu.Walaupun kamu tidak tergolong dalam kelompok kumpulan popular,dirimu tetap di kenali ramai.

SINGA

Kamu memang dilahirkan sebagai pemimpin.Individu sekelilingmu sentiasa berasa selamat bila berdampingan denganmu.Kamu juga memiliki ramai teman dan berpewatakan menarik.Sikap peramah dan mesra yang sememangnya wujud secara semula jadi dalam dirimu telah menarik ramai orang untuk bersahabat denganmu,maka tidak hairanlah sekiranya kamu memiliki teman baru saban hari.

PENYU

Sikap lemah lembut dan baik hati memang ada dalam diri kamu.Namun,ada sesetengah pihak agak kurang senang hati denagn sikapmu kerana kamu sering menilai kehendak dan keinginan orang lain hanya berdasarkan perpepsi pemikiran diri kamu sendiri.Walau bagaimanapun kamu adalah seorang teman yang baik dan tidak bersikap seperti 'talam dua muka'.

MERPATI

Kamu terlalu mudah untuk jatuh cinta.Kamu juga tergolong dalam kategori individu yang sentiasa bersikap tenang.Sememangnya kamu bukannya dari kalangan individu yang terlalu pemalu,namun kamu lebih gemar bersikap menyendiri dalam kehidupan harianmu.

7 PERKARA MEMBUAT ANDA BERMOTIVASI DI WAKTU PAGI

Perkara terbaik yang anda patut lakukan di waktu pagi adalah :

1.Bersyukur,bersyukur,bersyukur.

Bersyukurlah sebab anda masih diberi peluang untuk meneruskan hidup,anda juga masih ada kesempatan untuk melakukan yang terbaik hari ini,lebih baik dari kelmarin.

2.Tekad Bermotivasi

Pasang niat dalam hati yang anda mahu jadi bersemangat sepenuhnya.Ambil beberapa artikel-artikel motivasi pendek dan baca seminit dua.

Di waktu pagi jangan buka email,baca news paper,baca gosip-gosip mahupun join sesi mengumpat bersama kawan-kawan.Sebab ia menerbitkan energi negatif lalu menghalang anda dari bermotivasi sepanjang hari.

3.Dekatkan Diri Dengan Sesi Motivasi.

Ikuti sesi-sesi motivasi di media,misalnya motivasi pagi di TV3 dan sesi motivasi Dr Izzi di Hot FM.Luangkan masa 3-5 minit memberi motivasi pada diri sendiri melalui sesi-sesi motivasi pendek ini.

Motivasi harus dijaga,sebab kalau tak dijaga ia mudah turun.Kesannya,anda menjadi tidak bersemangat,lemah longlai dan lemah.

4.Dalam Apa Jua Yang Anda Buat,Mulakan Dengan Bismillah.

Bila anda mula punch card nak masuk kerja,baca Bismillah,moga anda di jauhkan dari bisikan syaitan yang membuat anda lalai,mengantuk macam tak cukup 'cas bateri' saja.

Andai kata anda seorang pelajar,bermula dari nak masuk kelas,duduk di kerusi anda dan mula nak buka buku,mulakan semuanya dengan Bismillah.Moga apa jua yang anda lakukan mendapat keberkatan.Masuk saja ke dalam kelas,pasang niat anda mahu menuntut ilmu.Bila istiqamah melakukannya,anda punya peluang cerah untuk menjadi cemerlang.

5.Set Target Kemajuan Diri Sendiri.

Ini juga kurang dititikberatkan bila dah keluar rumah sama ada ke kelas atau ke tempat kerja,kita tak tahu apa yang kita nak capai hari tu,Betul tak?

Kita hanya nak sampai di sana,bekerja(atau mmenghadiri kelas)lepas itu nanti petang balik rumah,berehat,makan minum pastu tidur.Esok pagi bangun dan perkara sama berulang lagi.

Hidup anda bagai dalam 1 bulatan,situ-situ saja.

Mulai hari ini,ubah sikap anda.Set target apa yang anda mahu capai,lagi bagus setkan untuk setiap hari.

6.Lihat Warna Cerah.

Warna boleh mempengaruhi mood.Warna cerah membuatkan kita jadi energetik,ceria dan penuh dengan idea.

Setiap hari,lihat warna-warna yang cerah seperti kuning,merah,biru,hijau.Cara ini saya dah test sendiri,berkesan sungguh!

Dekatkan diri dengan benda-benda bewarna cerah sebab ia mampu menukar mood anda menjadi positif.

7.Penuhkan Hati Dengan Kemaafan.

Lepaskan segala yang dulu-dulu.Maafkan orang diwaktu pagi,maafkan kesalahan semuanya dari dulu sampai sekarang.

Lepaskan dendam,rasa tak puas hati,geram,sakit hati dan yang sewaktu dengannya.

Andai emosi-emosi negatif ini bersarang di hati walaupun sedikit ia menghalang motivasi.Kesannya,anda jadi orang yang tak bersemangat langsung.

Lebih teruk,anda jadi orang yang berfikiran negatif,hanya nampak yang negatif dalam diri setiap orang,setiap situasi dan setiap benda.
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Album Saye..

My Princess

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 KEDAI ANEKA ADLINQISADAM |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.