Followers

FAKTA INTERNET

*Jika lautan di seluruh muka bumi ini kering,kita akan dapat mengelilingi dunia dengan mudah-cuma mengambil masa setahun jika sanggup berjalan kaki siang malam.Pesawat Boeing 747 hanya mengambil masa 44 jam.Peluru yang ditembak daripada senapang M16 mengambil masa 14 jam.Cahayalah yang paling pantas,cuma satu saat untuk ia mengelilinginya.

*Keluasan Arab Saudi ialah 830,000 kilometer persegi.Namun negara seluas itu,tidak terdapat sebarang pun sungai yang mengairi tanah-tahihnya.

*Pulau Nauru di utara Kepulauan Solomon adalah negara paling kecil di Lautan pasifik.Hasil utamanya ialah guano iaitu najis sejenis burung yang kaya dengan fostat.Guano dieksport ke negara-negara Eropah sebagai baja tanaman.

*lipas mempunyai jantung yang ringkas.Namun ia berfungsi sama seperti jantung manusia.Peliknya,ia memiliki suatu keistimewaan yang tak ada pada haiwan lain - dapat hidup dalam tempoh yang lama sekalipun jantungnya berhenti tiba-tiba.

*Kekurangan zat besi dalam diet kanak-kanak bukan sahaja menyebabkan anemia(kurang darah) tetapi lebih buruk daripada itu.Mereka yang mengalami kekurangan bahan ituakan lemah dalam pelajaran matematik.

*Seorang lelaki yang sihat mempunyai 12 hingga 15 peratus lemak dalam badannya.Manakala wanita yang mempunyai potongan badan menarik mempunyai 15 hingga 18 peratus lemak.Bagaimanapun untuk menjadi model,seseorang hanya perlukan tidak lebih 10 peratus lemak.

*Pencemaran udara yang terlalu tinggi boleh menyebabkan serangan jantung walaupun seseorang itu hanya terdedah beberapa jam sahaja.

*Julius Caesar membayar gaji askarnya dengan garam kerana ketika itu ia lebih beharga daripada emas.Malahan salary(gaji)yang digunakan hingga ke hari ini diambil dari bahasa Latin,salt yang bermaksud garam.
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Album Saye..

My Princess

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 KEDAI ANEKA ADLINQISADAM |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.